Valkenswaard-Waalre
Biodiversiteit
Op
zondag15mrt202010:00

NL Doet in Vlindertuin Waalre

Help mee in Vlindertuin Waalre in het NL Doet-weekend

Helaas is deze activiteit afgelast vanwege de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. T.z.t. wordt naar een vervangende datum gezocht.

Op zondag 15 maart van 10 tot 13 uur wordt er volop geklust in IVN Vlindertuin Waalre om de tuin voorjaarsklaar te maken. De groep vaste vlindertuinvrijwilligers kan daarbij goed hulp gebruiken van streekgenoten mét en zonder groene vingers. Enkele klussen die op het programma staan: valhout opruimen, wilgen knotten, paden op breedte maken, insectenhotels herstellen, infobordjes schoonmaken en plaatsen.

Meer over Vlindertuin Waalre

De tuin ligt in het bos bij de Blokvenlaan in Waalre-dorp en bestaat sinds 2003. Het doel van de tuin is om vlinders, bijen, libellen en andere kleine diertjes een goede leefomgeving te bieden. Insecten zijn erg belangrijk in de natuur en het gaat niet zo goed met ze. Daarom zijn plekken als Vlindertuin Waalre hard nodig.
Maar wat ook meespeelt: Vlindertuin Waalre is een plek waar mensen tot rust kunnen komen en volop van het insectenleven kunnen genieten. De poort van de tuin is altijd open en de toegang is gratis.
Kijk voor informatie ook op Vlindertuin Waalre.

Meedoen?

Vele handen maken licht werk en werken met een grote groep is gezellig. We zorgen voor koffie/thee met iets lekkers, en een kop soep aan het eind van de klusdag. Ook geven de vrijwilligers uitleg over de tuin.
Help je mee? Meld je dan vóór 12 maart aan via ivnvlindertuinwaalre@outlook.com. Doen!

De Vlindertuiniers

help ook mee vlindertuin

Algemene informatie

zondag 15 maart 2020 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
IVN Vlindertuin Waalre
Blokvenlaan (tegenover huisnr. 43 het bospad volgen)
Waalre
Nederland
Google Maps image