Valkenswaard-Waalre
Landschap
Op
zaterdag03nov201809:00

Natuurwerkdag rond het Brugven

Graag willen wij iedereen uitnodigen voor de Natuurwerkdag op zaterdag 3 november. Deze zaterdag wordt er in het hele land in de natuur gewerkt voor het behoud van mooie natuurgebieden.
Wij gaan de omgeving van het Brugven schonen. De kinderen van het Jeugd IVN gaan daar aan de slag. Ouders, vriendjes en vriendinnetjes, en andere belangstellenden kunnen ook meehelpen!
Wat wordt er precies gedaan? Zagen, snoeien enz. bij het Brugven, Brugseheide te Valkenswaard. De heide rondom het ven schonen en overtollige begroeiing verwijderen. Alles met het doel om het ven beter toegankelijk te maken en heideontwikkeling op de oever verder te stimuleren waardoor onder meer hagedissen zich hier (nog) beter thuis gaan voelen. Hierbij is alle hulp welkom.

Verzamelplaats is de parkeerplaats bij het Brugven aan de Brugseheide in Valkenswaard.

Tijdstip: Zaterdag 3 november 2018. We beginnen om 9.00 uur en stoppen om ongeveer 12.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Zelf meenemen:

  • Snoeischaar
  • Werkhandschoenen
  • Stevige schoenen of laarzen
  • Regenkleding

We verwachten een grote opkomst van zowel ouders, kinderen, vriendjes en vriendinnetjes en gaan er een gezellige actieve ochtend van maken!

Graag vooraf aanmelden bij Maria v.d. Ven, e-mail ivnmaria@onsbrabantnet.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Baken, tel. 040-2015181.

Met vriendelijke groet,
IVN Valkenswaard-Waalre

Algemene informatie

zaterdag 3 november 2018 - 09:00 tot 12:30
Locatie: 
Brugven
Brugseheide
Valkenswaard
Nederland
Google Maps image