Valkenswaard-Waalre
Landschap
Op
zaterdag06nov202109:30

Natuurwerkdag bij het Rietven

Het Rietven is een van de vele mooie Brabantse vennen ten noorden van Valkenswaard. Gelegen nabij de Eindhovensche Golf en de viskweekvijvers is het een schitterende plek waar naast heidestruiken bijzondere planten groeien en het water van het Rietven een leefgebied creëert voor kikkers, padden, salamanders, mooie vogels en insecten.

Lekker buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 6 november op de Natuurwerkdag. Lekker gezond en gezellig samen buiten aan het werk tijdens deze grote vrijwilligersdag in het groen. Kom ook boompjes verwijderen van de heide, kom zagen, snoeien en meer.
IVN Valkenswaard-Waalre gaat aan de slag bij het Rietven in Valkenswaard. Kom en doe ook weer mee, breng vrienden en familie mee.

Bij het Rietven zetten we ons in voor reptielen en amfibieën. We gaan de boompjes tussen de heide verwijderen om de heide meer ruimte te geven. Deze heide vormt een belangrijk leefgebied voor amfibieën en reptielen, zoals de heidekikker, de levendbarende hagedis en de adder. Zij warmen zich graag op in de zon. Voor hen is het belangrijk dat de heide kan blijven bestaan. Help jij ons mee? Op zaterdag 6 november beginnen we om 09.30 uur en werken tot 12.00 uur. Daarna is er lekkere soep en een overheerlijk broodje voor iedereen.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Ad Baken, tel. 0402015181, of 0614945115.

Adres: Burgemeester Kuyperlaan, 5553CE Valkenswaard Verzamelplek: Kom via de Plataanlaan, daar zal met pijlen de route aangegeven worden naar het verzamelpunt nabij het Rietven.

Voor aanmelden: www.natuurwerkdag.nl.

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 09:30
Locatie: 
Burg. Kuyperlaan
Valkenswaard
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image