Valkenswaard-Waalre
Biodiversiteit
Op
zaterdag04sep202121:30

Nationale Nachtvlindernacht - VOL

Vanwege de geldende Corona-maatregelen is er een maximum aantal bezoekers. Dit maximum is bereikt; je kunt helaas niet meer inschrijven voor deelname.

In de Nationale Nachtvlindernacht worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd rond nachtvlinders.
Op zaterdagavond 4 september worden in de IVN Vlindertuin Waalre nachtvlinders gelokt met sterke speciale UV-lampen schijnend op witte lakens. Hier komen veel soorten nachtvlinders op af. Verder wordt er een zoet stroopmengsel op boomstammen gesmeerd om weer andere soorten nachtvlinders te lokken.

Bij goed nachtvlinderweer kunnen we veel soorten te zien krijgen. Bezoekers zijn van harte welkom om mee te genieten van alle nachtvlinders en andere insecten die op het licht en de zoetigheid afkomen.
We beginnen omstreeks 21.30 uur. We kijken op de lakens en de bomen tot ongeveer 1.00 uur 's nachts. Neem een zaklantaarn en indien mogelijk een camera mee en zorg voor warme kleding en iets te drinken!

Als de weersverwachting voor zaterdagavond niet goed is (wind, regen, onweer), verschuift de activiteit zo mogelijk naar vrijdagavond 3 september of zondagavond 5 september. Houd hiervoor deze website in de gaten.

De Vlindertuin ligt in het bos bij de Blokvenlaan in Waalre-dorp. Tegenover huisnummer 43 bij de wegwijzer ongeveer 150 meter het bospad volgen. Auto's s.v.p. parkeren aan de Blokvenlaan.

Meedoen is gratis! Wel graag vooraf aanmelden bij Bernard Fransen, e-mail fransenb@xs4all.nl.

Algemene informatie

zaterdag 4 september 2021 - 21:30
Locatie: 
Vlindertuin Waalre
Blokvenlaan
Waalre
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image