Valkenswaard-Waalre
Amfibieën & reptielen
Op
donderdag31okt201920:00

Lezing over amfibieën en reptielen in ZO-Brabant

Op donderdagavond 31 oktober van 20.00 tot 22.00 uur zal Jeroen van Delft een lezing verzorgen over amfibieën en reptielen in ZO-Brabant in het IVN-gebouw aan de Bosstraat 25 te Valkenswaard. 
Vooraf aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

ZO-Brabant is rijk aan amfibieën en er is ook een drietal reptielensoorten te vinden waaronder de fascinerende gladde slang. Aan de hand van een powerpointpresentatie met prachtig fotomateriaal vertelt Jeroen ons deze avond veel wetenswaardigheden over deze dieren. Hoe herken je ze? Hoe leven ze? Hoe kun je ze een handje helpen als vrijwilliger in de natuur of zelfs in je eigen achtertuin? Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Neem ook gerust (vakantie)foto's mee van onbekende Europese amfibieën of reptielen. Jeroen zal deze dan voor je op naam proberen te brengen. Het belooft een zeer interessante en geanimeerde avond te worden.

Jeroen van Delft komt oorspronkelijk uit Aalst-Waalre en kent onze omgeving erg goed. Als kind was hij er al aan het struinen en binnen het IVN Valkenswaard-Waalre is hij jarenlang jeugdlid en later ook jeugdbegeleider geweest. Als bioloog werkt hij bij Stichting RAVON (Reptielen Ambifieën Vissen Onderzoek Nederland) in Nijmegen. Hij is onder meer één van de auteurs van het boek De Amfibieën en Reptielen van Nederland (deel 9 in de monumentale boekenreeks Nederlandse Fauna).

Algemene informatie

donderdag 31 oktober 2019 - 20:00
Locatie: 
IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image