Valkenswaard-Waalre
Overig
Op
maandag29mei201719:30

Het effect van klimaatverandering op de ijsbeer (lezing)

Klimaatverandering is een onderwerp waarmee de mens al menig decennium geconfronteerd wordt. Denk aan de internationale klimaatconferenties, de boodschap van Al Gore verwoord in zijn video en boek “The Inconvenient Truth”, de videoserie “De dijken breken”, de ophoging van onze dijken langs de rivieren en kanalen, de (her)inrichting van ons landschap ter buffering van de wateroverlast en andere infrastructurele maatregelen om de invloed van klimaatverandering op onze omgeving tegen te gaan resp. te beperken. Maar wat betekent klimaatverandering voor de dierenwereld en in het bijzonder voor de ijsbeer?

Op maandagavond 29 mei a.s. om 19.30 uur verzorgen studenten van het Helicon College Helmond een lezing over het onderwerp “Het effect van klimaatverandering op de ijsbeer”.
De lezing wordt gegeven door een vijftal studenten, waarvan enkelen uit Valkenswaard, in het kader van hun opleiding “Dier en Management” met de specialisatie Wildlife aan het Helicon College op de Groene Campus te Helmond (Jietske Donders, Cas de Leest, Robin van Ham, Marcha Goris en Maartje van Gerwen).

IJsbeer op ijsschots

De lezing vindt plaats in het IVN gebouw aan de Bosstraat 25, 5553 CK te Valkenswaard en de toegang is gratis. In de pauze is er gelegenheid voor koffie en thee. Het gebouw is geopend vanaf 19.00 uur.

Algemene informatie

maandag 29 mei 2017 - 19:30
Locatie: 
D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image