Valkenswaard-Waalre
Overig
Op
vrijdag28feb202020:00

Fascinerende sterrenhemel: sterrenkijkavond en lezing

IVN Valkenswaard-Waalre organiseert in het kader van de Landelijke Sterrenkijkavonden, op vrijdagavond 28 februari a.s. een sterrenkijkavond en een lezing over de fascinerende sterrenhemel.

Bij helder weer wordt er eerst vanaf 20.00 – 20.45 uur gekeken naar de sterrenhemel, bij het IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof aan de Bosstraat 25 te Valkenswaard.
Met een sterrenkijker kan er gekeken worden naar bijzondere objecten aan de sterrenhemel, zoals o.a. de Maan (de Maan is als Eerste Kwartier te zien), de Orionnevel (de kraamkamer van nieuwe sterren en planeten) en de Pleiaden of het Zevengesternte. Naar deze zeven heldere sterren zijn de zeven zusters genoemd uit de bestseller “De zeven zusters” van Lucinda Riley.
Ook zal er uitleg gegeven worden hoe je de verschillende sterrenbeelden, sterren en planeten kunt vinden aan de hemel. Met een model Zon, Aarde en Maan wordt de beweging van de sterrenhemel toegelicht.
Ben je in het bezit van een toneel- of vogelkijker, neem die dan gerust mee. Omdat je bij het kijken naar sterren lang stil staat, is het aan te raden om degelijk schoeisel en warme kleding te dragen.

Vanaf ca. 20.45 uur start op de vrijdagavond een lezing over de sterrenhemel, met o.a.: wanneer zie ik welke ster en welk sterrenbeeld, het ontstaan en einde van sterren, de beweging van de sterren aan de hemel, afstanden etc.

Deelname aan de activiteit is gratis.
Is het bewolkt op vrijdag 28 februari dan start de lezing al om 20.00 uur en verschuift de kijkavond naar zaterdag 29 februari. Is het ook dan bewolkt dan hopen we dat het op zondagavond 1 maart helder is om te kijken.
Telefonische informatie is te verkrijgen bij Emile Weijters via tel. 040 2075670.

Algemene informatie

vrijdag 28 februari 2020 - 20:00
Locatie: 
D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image