Valkenswaard-Waalre
Amfibieën & reptielen
Op
zaterdag09mei202009:15

Excursie amfibieën en reptielen - AFGELAST

In gebied De Meelakkers o.l.v. Jeroen van Delft

Deze activiteit is afgelast vanwege de maatregelen om het Coronavirus in te dammen.

Op zaterdagochtend 9 mei zal Jeroen van Delft een excursie begeleiden met speciale aandacht voor amfibieën en reptielen. De excursie sluit aan op zijn lezing bij IVN Valkenswaard-Waalre, van oktober j.l.

We gaan op pad in het gevarieerde gebied De Meelakkers tussen Heeze en Geldrop. Hier kunnen we met wat geluk de nodige amfibieën bekijken, waaronder alledrie de salamandersoorten van deze regio. Ook zullen we proberen een levendbarende hagedis (een reptiel) te ontdekken.

Jeroen zal ingaan op de herkenning en levenswijze van de soorten en ook wat over natuurbeheer vertellen. Natuurlijk zal er ook aandacht zijn voor andere interessante soorten zoals de veldkrekel, moerashertshooi, libellen(larven) en wat we verder zoal tegenkomen.

We verzamelen om 9.15 uur op de Huisvenseweg in Heeze, ca. 400 m ten oosten van het kantoor van Bosgroep Zuid Nederland (Huisvenseweg 14). Van daar lopen we door het bos langs enkele poelen en vennen die we zullen monsteren. Laarzen of stevige wandelschoenen zijn aan te raden.
Tussen 11.15 en 12.00 uur komen we weer terug op het vertrekpunt. 

Vooraf aanmelden voor deze excursie is verplicht. Dit kan door vóór 1 mei een mail te sturen naar Ad Baken: h.baken@chello.nl.

Over de excursieleider

Jeroen van Delft komt uit Aalst-Waalre en kent de omgeving erg goed. Als kind was hij er al aan het struinen en binnen IVN Valkenswaard-Waalre is hij jarenlang jeugdlid en later ook jeugdbegeleider geweest.
Hij werkt als bioloog bij RAVON (Stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) in Nijmegen. Hij is onder meer één van de auteurs van het boek 'De Amfibieën en Reptielen van Nederland', deel 9 in de monumentale boekenreeks 'Nederlandse Fauna'.

Algemene informatie

zaterdag 9 mei 2020 - 09:15
Locatie: 
Huisvenseweg
5591VD Heeze
Nederland
Google Maps image