Valkenswaard-Waalre
Vogels
Op
zaterdag05okt201907:00

Euro Birdwatch

De Vogelwerkgroep van IVN Valkenswaard-Waalre doet dit jaar weer mee met de Euro Birdwatch. Op de telpost Putberg aan de Witsemdijk in Soerendonk wordt geteld van 7.00 tot ± 14.00 uur. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze telpost.

Wat is Euro Birdwatch?

Tienduizenden vogelaars over heel Europa trekken er zaterdag 5 oktober a.s. op uit om zoveel mogelijk vogels te zien en te tellen. Hun activiteiten maken deel uit van de Euro Birdwatch van BirdLife International. In Nederland doen die dag veel vogelwerkgroepen en telgroepen mee, verspreid over ons land. Vogelbescherming Nederland verzamelt de gegevens van de vogelaars tijdens die dag.

De vogeltrek komt aan het begin van de herfst echt op gang. Vanuit het noorden van Europa trekken vogels massaal door ons land, op zoek naar een goede plek om te overwinteren. Op alle plaatsen waar de vogeltrek goed te zien is, tellen vogelaars op 5 oktober a.s. de verschillende soorten en hun aantallen. Die dag kom je dus in heel Nederland vogelaars tegen, gewapend met verrekijker en telescoop!

BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse partner van BirdLife International en daarmee de nationale vertegenwoordiger. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.

Algemene informatie

zaterdag 5 oktober 2019 - 07:00
Locatie: 
Putberg
Witsemdijk
Soerendonk
Nederland
Google Maps image