Valkenswaard-Waalre
Op
zondag30jul201710:00

Drie tuinen fietstocht

IVN Valkenswaard-Waalre bestaat 50 jaar! Dat vieren we met een speciaal jubileumprogramma, vol activiteiten waaraan iedereen kan meedoen.

Op zondag 30 juli zijn kleine en grote fietsers welkom in de drie tuinen van IVN Valkenswaard-Waalre. De Heemtuin in Valkenswaard, de Vlindertuin in Waalre en de Vlinder-insectentuin in Riethoven zijn open. Ook natuureducatiecentrum D'n Nieuwe Hof is geopend, hier is de tentoonstelling 'Kleur om te overleven' te bezoeken.

collage drie tuinentocht IVN Valkenswaard-Waalre

Vrijwilligers uit de tuinen vertellen over 'hun' tuin, en in iedere tuin staat koffie, thee en limonade klaar voor de bezoekers. Speciaal voor kinderen zijn er in elke tuin natuuropdrachten waarmee leuke zoekkaarten te verdienen zijn.
In D'n Nieuwe Hof draait een Powerpointpresentatie over 'Kleur om te overleven'. Bezoekers kunnen de posten van de tentoonstelling bekijken en enkele natuurspellen spelen.

De jubileumcommissie heeft langs de drie tuinen een mooie fietsroute van ca. 23 km uitgezet. De route gaat grotendeels over fietspaden en rustige wegen in het buitengebied. Wie niet zo ver wil fietsen kan ook slechts één of twee tuinen bezoeken. Starten met de route kan bij elke tuin.

Op de startpunten kun je de routebeschrijving op papier meenemen. Van tevoren de track in smartphone of GPS-ontvanger zetten kan ook!
Downloads:
Drietuinenroute (.gpx)
Drietuinenroute (.zip)

De .gpx is handig voor apps op smartphones. Voor losse GPS-ontvangers die hun data via de USB-poort van de computer krijgen, is een .zip het meest geschikt.

Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Startlocatie D'n Nieuwe Hof, Valkenswaard
Startlocatie Vlindertuin Waalre
Startlocatie Vlinder-insectentuin Riethoven

Algemene informatie

zondag 30 juli 2017 - 10:00
Locatie: 
Bosstraat 25
5553CK
Nederland
Extra Informatie: 

Start 10.00-13.00 uur, in een van de drie deelnemende tuinen.
De tuinen zijn te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.
Meedoen is gratis!

Google Maps image