Valkenswaard-Waalre
Overig
Vanaf
maandag25jan202119:45

Cursus sterrenkunde - binnenkort update

Vanwege de verlengde lockdown zal deze cursus niet op 25 januari beginnen. Houd de site van IVN Valkenswaard-Waalre in de gaten voor het laatste nieuws.

In het begin van 2021 zal - als de coronamaatregelen het weer toelaten - de welbekende IVN sterrencursus van start gaan. Tijdens deze cursus hopen we het prachtige wintersterrenbeeld Orion aan de hemel te zien en natuurlijk ook de Poolster en andere sterren en sterrenbeelden.
Deze cursus, bedoeld voor mensen die wat meer van de sterrenwereld willen weten, probeert op een begrijpelijke wijze de complexiteit van de sterrenhemel, de bewegingen van de hemellichamen en de processen in de kosmos uit te leggen. Veel tijd zal besteed worden aan het zich oriënteren en waarnemen van de sterrenhemel. De cursus kent 5 lesavonden waarvan één avond in Asten, voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht met het indrukwekkende Pieterse Planetarium.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: diverse hemellichamen, naamgeving van sterren, de Dierenriem, de levensgang van sterren, Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren, Zwarte Gaten, het werken met een sterrenkaart, wanneer is welke planeet waar te zien, apps en computerprogramma’s voor sterrenhemel-simulatie.

De cursusavonden zijn maandag  25 januari; 1, 8, en 22 februari; en 1 maart.
De cursustijden zijn van 19.45 tot 22.15 uur. (Let op, vanwege de lockdown is deze cursus twee weken opgeschoven vergeleken met de oorspronkelijke planning!)
Vanwege de coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt tot slechts 15 personen.

De cursus wordt gegeven in het IVN gebouw van de afdeling Valkenswaard (Bosstraat 25, 5553 CK Valkenswaard).
De cursusgelden bedragen € 30,00 voor leden en € 35,00 voor niet-leden. Deze prijs is inclusief syllabus, sterrenkaart, bezoek aan de Sterrenwacht en Planetarium en koffie en thee tijdens de cursusavonden.
Voor nadere informatie over deze cursus, kun je contact opnemen met Emile Weijters (tel. 040 2075670) of via e-mail e1000acmw@gmail.com.

Algemene informatie

maandag 25 januari 2021 - 19:45 tot maandag 1 maart 2021 - 22:15
Locatie: 
D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553 CK Valkenswaard
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image