Valkenswaard-Waalre
IVN
Op
dinsdag23jun202020:00

Cursus excursieleider in de natuur - informatieavond AFGELAST

Informatie-avond vooraf

Deze informatieavond is afgelast vanwege de maatregelen om het Coronavirus in te dammen. Neem contact op met Cor de Jong over de nieuwe planning van deze cursus.

De groep natuurgidsen die publiekswandelingen leidt, vergrijst en wordt steeds kleiner. Dat is jammer, want het is één van de kernactiviteiten van het IVN.

Daarom organiseert de regionale cursuswerkgroep "De Kempen" vanaf september 2020 tot en met juni 2021 tijdens maandelijkse bijeenkomsten een cursus "Excursieleider in de natuur". De bedoeling is dat de deelnemers na het afronden van de cursus in hun eigen afdeling publiekswandelingen gaan begeleiden.

Het is geen Natuurgidsenopleiding. Die opleiding is een stuk zwaarder en heeft een bredere opzet. Onze cursus is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om één of twee keer per jaar met mensen naar buiten te gaan, van de natuur te laten genieten en daarover te vertellen. Dit kan in een zelfgekozen natuurgebied binnen de eigen IVN-afdeling. Het kan ook een bekende of bestaande IVN-wandeling zijn.

Meer over deze cursus lees je binnenkort in de lokale pers en op deze site. Als je interesse hebt, noteer dan alvast de datum 23 juni. Dan wordt er om 20.00 uur in D'n Nieuwe Hof een informatieavond gehouden.
Je kunt je voor deze avond opgeven (en meer informatie krijgen) bij Cor de Jong, mail cfjdejong@versatel.nl of tel. 0622006508.

Namens de regionale cursuswerkgroep, Cor de Jong.

Algemene informatie

dinsdag 23 juni 2020 - 20:00
Locatie: 
IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image