Valkenswaard-Waalre
IVN
Op
dinsdag22jun202120:00

Cursus excursieleider in de natuur - informatieavond

Informatie-avond vooraf *

De groep natuurgidsen die publiekswandelingen leidt, vergrijst en wordt steeds kleiner. Dat is jammer, want het is één van de kernactiviteiten van het IVN.

Daarom organiseert de regionale cursuswerkgroep "De Kempen" vanaf september 2021 tot en met juni 2022, verspreid over 13 dagdelen, een cursus "Excursieleider in de natuur". De bedoeling is dat deze gidsen in hun eigen afdeling publiekswandelingen gaan begeleiden.
Het is geen Natuurgidsenopleiding. Die opleiding is een stuk zwaarder en heeft een bredere opzet.

Inhoud

Deze praktische en interactieve cursus bestaat uit het opdoen van basiskennis van het Kempisch landschap. Tevens wordt aandacht besteed aan vaardigheden om mensen te betrekken bij de natuur.

Flora- en faunakennis vooraf is geen voorwaarde voor deelname; wel hart voor de natuur en zin om met een groep mensen de natuur in te gaan.

We richten ons op de Brabantse Kempen. De wandelingen kunnen worden gekozen in natuurgebieden binnen de IVN-afdelingen Bergeijk-Eersel, Kempenland West, Valkenswaard-Waalre, Cranendonck, Veldhoven-Eindhoven-Vessem. Dit kan een nieuwe of bestaande IVN-wandeling zijn.

Deze training is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om in een zelfgekozen natuurgebied binnen hun eigen afdeling/gemeente met mensen naar buiten te gaan om hen van de natuur te laten genieten en daarover te vertellen.

De training vindt plaats van september 2021 tot en met juni 2022 op verschillende IVN-locaties, verspreid over de Brabantse Kempen en bestaat uit 13 dagdelen.
Wil je meer weten over deze training? Er wordt een informatie avond georganiseerd op dinsdag 22 juni in het IVN-lokaal “D’n Nieuwe Hof”, Bosstraat 25, 5553 CK Valkenswaard. Aanvang 20.00 uur.

Je kunt je voor deze avond opgeven (en meer informatie krijgen) bij Cor de Jong, mail cfjdejong@versatel.nl of tel. 0622006508. We houden je dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Degenen die zich al eerder hebben opgegeven, hoeven dat niet meer te doen.

Namens de regionale cursuswerkgroep, Cor de Jong.

* Onder voorbehoud ivm de dan geldende Corona-maatregelen

Algemene informatie

dinsdag 22 juni 2021 - 20:00
Locatie: 
IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image