Valkenswaard-Waalre
Bomen & Struiken
Op
woensdag22mrt201708:45

Boomfeestdag in de gemeente Waalre

Op woensdag 22 maart is het Boomfeestdag. Op deze dag vinden traditioneel plantactiviteiten plaats in de gemeenten Valkenswaard en Waalre. 

Dit jaar planten de kinderen van groep 8 van de Drijfveer, de Christoffelschool en de Meent van 8.45 uur tot 11.15 uur bij de Dirck van Hornelaan in een bosontwikkelingsperceel wel 1000 boompjes: lariks, beuk, haagbeuk, linde, hazelaar, lijsterbes, gewone vlier, kardinaalsmuts, en inheemse vogelkers.
De  OBS Ekenrooi heeft een studiedag en daarom  kunnen die kinderen dit jaar helaas niet meedoen.

De kinderen van de Wilderen planten vanaf 11.15 uur op het vrijgekomen terrein bij hun nieuwe school wilgen die in de toekomst geknot moeten gaan worden.

Bij het plantwerk worden de kinderen ondersteund door IVN'ers van het scholenwerk en de Natuurwerkgroep, door het Groenteam van Waalre en de Ergon.
Ter voorbereiding op school wordt in de klas het bomenspel gespeeld.

Op beide plantlocaties zijn toeschouwers van harte welkom!

60 jaar Boomfeestdag

Dit jaar bestaat de Boomfeestdag 60 jaar en nog steeds is het doel meer dan actueel: we willen de kinderen op een leuke educatieve manier laten zien hoe belangrijk bomen zijn. Niet alleen bomen in de natuur maar ook in de wijk of bij de school. Kinderen kunnen zelf een bijdrage leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld.
Ieder jaar planten zo’n 100.000 kinderen in 300 gemeenten van ons land ruim 200.000 bomen.
Het thema van deze Boomfeestdag is: BOMEN VERBINDEN. In 60 jaar Boomfeestdag zijn er door kinderen al zo’n 10 miljoen bomen geplant. Zo wordt iedereen verbonden met de natuur.

Algemene informatie

woensdag 22 maart 2017 - 08:45
Locatie: 
Dirck van Hornelaan
Waalre
Nederland
Extra Informatie: 

Zie kaartje hieronder voor de plantlocatie aan de Dirck van Hornelaan.

De plantlocatie bij basisschool De Wilderen is gelegen aan de Mr. Slootsweg in Waalre-dorp.

Google Maps image