Valkenswaard-Waalre
Bomen & Struiken
Op
woensdag22mrt201711:30

Boomfeestdag in de gemeente Valkenswaard

Ook dit jaar neemt de gemeente Valkenswaard, samen met het IVN, afdeling Valkenswaard-Waalre, deel aan de landelijke Boomfeestdag op woensdag 22 maart.

Sinds 2016 schenkt de gemeente op deze speciale dag een boom aan een basisschool binnen de gemeente.

Boomfeestdag 2017 in Dommelen

Dit jaar is basisschool Agnetendal aan het Helenadal 20 in Dommelen aan de beurt voor de viering van de Boomfeestdag. Op het voorplein van de school staat een prunusboom die door ziekte aan vervanging toe is. Een mooie reden om deze boom te vervangen op Boomfeestdag. Op verzoek van de school komt de nieuwe boom op een iets andere plek, zodat het voetbalveld beter te gebruiken is. De nieuwe boom is een lindesoort die zo gekweekt is dat hij geen drup geeft. Deze lindesoort staat in onze gemeente nog niet in het openbaar gebied en is dus nieuw voor Valkenswaard. Lindes geven een mooie bloesem waar bijen op af komen.

Een aantal leerlingen van groep 7 en 8 doet mee aan de plantdag. De kinderen zijn uitgekozen omdat zij heel geïnteresseerd zijn in groen.

Op 22 maart om 11.30 uur planten wethouder Mart Wijnen en enkele leerlingen van groep 7 en 8 de lindeboom aan de voorzijde van basisschool Agnetendal aan het Helenadal 20 in Dommelen.

Voorafgaand aan het planten maken vrijwilligers van het IVN met de leerlingen een wandeling door Dommelen. Tijdens deze wandeling krijgen de leerlingen uitleg over de bomen en planten in de omgeving, waaronder een aantal monumentale bomen. Ook komt het thema ‘bomen verbinden’ aan bod. Dit is het thema van deze 60e Boomfeestdag.

Algemene informatie

woensdag 22 maart 2017 - 11:30
Locatie: 
Basisschool Agnetendal
Helenadal 20
Valkenswaard
Nederland
Google Maps image