Valkenswaard-Waalre
Landschap
Op
zondag24apr202214:00

Aalsterheide wandeling

Wandeling door het bos en een beetje over de heide.

Waar nu het verkeer over de A2 raast, was vroeger het hoorngeschal te horen van de koetsier, die over de postroute reed van ’s-Hertogenbosch naar Hamont en verder naar Maastricht en Luik. We zijn op de Aalsterheide bij de uitspanning “de Aalsterhut”, beter bekend als de Hut van Mie Peels.

Op zondag 24 april neemt een gids van het IVN Valkenswaard-Waalre je mee in dit bijzondere stuk natuur van onze gemeente. We kunnen dan genieten van verschillende interessante voorjaarsverschijnselen in deze aprilmaand.
De gids laat je kennis maken met heden en verleden en hoe de mens met zijn omgeving is omgegaan. We horen vogels, die met hun gezang hun territorium afbakenen. We zien bomen in bloei en genieten van het afwisselende landschap van bos en boer. Ook staan we stil bij het Achtereinds Laag, waar nieuwe natuur een kans krijgt.

Heb je zin je benen even te strekken en het voorjaar op te snuiven, kom dan op zondag 24 april om 14.00 uur naar de hut van Mie Pils. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is zoals altijd gratis.

Startpunt: café Hut van Mie Pils, Leenderweg 1, 5583 TC Aalst gem. Waalre.

Algemene informatie

zondag 24 april 2022 - 14:00
Locatie: 
Hut van Mie Pils
Leenderweg 1
Aalst-Waalre
Nederland
Google Maps image