Ulestraten
(Moes)tuinen
Op
zaterdag04jun202210:00

Open Tuin Dag Kwallef van Vliek

Altijd als we er zijn is de poort van de Kwallef open. Meestal is dat op de dinsdagmiddagen. Dan zijn we aan het werk, vaak ook op andere dagen.

We vinden het juist leuk om bezoek te ontvangen en uitleg te geven.

Op zaterdag 4 juni is er een speciale open-tuin-dag. Deze dag organiseren we samen met VELT. Velt is een vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. In Nederland en vooral in België zijn veel moestuinliefhebbers lid van deze vereniging. Zij verzorgen lezingen en cursussen; er worden boeken uitgegeven; er is een tweemaandelijks tijdschrift; men kan er zaad- en pootgoed kopen; en nog veel meer. Zie ook “www.velt.be”.

Een groep van ’n vijftiental actieve vrijwilligers / deelnemers heeft beginnend in 2013 de oude kasteelmoestuin gebracht tot wat het nu is. Het is een samentuin, waar coöperatief wordt samengewerkt en de producten worden gedeeld. De moestuin heeft een eigentijdse passende indeling in percelen en paden. Het overheersende groen is doorspekt met stroken en perken bloemen.

Het totale moestuincomplex omvat veel meer. Graag willen we het geheel in oude luister herstellen. De omranding bestaat uit monumentale moestuinmuren, die een restauratie behoeven. Het tweede compartiment is momenteel nog weiland, maar zal opnieuw als boomgaard worden ingericht. Voorts willen we de voormalige boogserre reconstrueren en de toegang aanpassen.

Graag willen we op open-tuin-dag ook over onze plannen vertellen.

De landgoederen Vliek en Biesenberg zijn de afgelopen jaren doorontwikkeld tot parels in de keten van Zuid-Limburgse landgoederen.

De Kwallef van Vliek ligt opvallend precies tegenover het kasteel Vliek en biedt een mooie kleurrijke entree naar Ulestraten, als een icoon.

Graag zien we jullie op zaterdag 4 juni (10.00 tot 17.00 uur) in onze Kwallef van Vliek.

De Kwallef van Vliek ligt komend van Meerssen, bij binnenkomst van Ulestraten links en tegenover het kasteel Vliek.

Algemene informatie

zaterdag 4 juni 2022 - 10:00 tot 17:00
Locatie: 
Kwallef van Vliek
Vliek 1
Ulestraten
Nederland
Google Maps image