Ulestraten
Op
woensdag01mrt201719:30

Kasteeltuin Vliek te Ulestraten

Fon Habets, park –en tuinrestaurator uit het zuid-limburgse Scheulder, houdt op 1 maart 2017 een lezing over kasteeltuin Vliek in Ulestraten.

Zijn specialisatie is groenhistorisch onderzoek in de voormalige Zuid-Limburgse mijnstreek en door zijn kennis en deskundigheid, expert naar de werken van de beroemde  Duitse tuinarchitect Maximilian Friedrich Weyhe in Nederland.  

Het doel van de avond is de toehoorder kennis te laten maken met de geschiedenis van de tuin van Kasteel Vliek. De heer Habets heeft in 2012 en in 2015 tuinhistorisch onderzoek  uitgevoerd in deze tuin en wil graag voor belangstellenden hierover vertellen.

Het zijn de bekende nederlandse tuinarchitecten Leonard Springer en Dirk F. Tersteeg die deze bijzonder fraaie tuin in Ulestraten hebben aangelegd.

Het maakt deze tuin bijzonder omdat juist in Ulestraten beide architecten, die tegengestelde opvattingen hadden over tuinarchitectuur, hier hebben gewerkt.

Hun achtergrond komt ter sprake evenals de geschiedenis van de tuinarchitectuur in Nederland in het begin van de 20e eeuw.

Maakt u een excursie, een wandeling door een park of tuin die is aangelegd in het begin van de 20e eeuw dan is het mogelijk met kennis van de geschiedenis als achtergrond, de  beleving van de natuur te doen stijgen.

Wilt u voorafgaande aan de lezing nadere informatie over Fon Habets, dan is er een website om over zijn werk te lezen: www.habetsthuynen.nl

Contactpersoon: Andre Ament ,043-3644080, email: andreament47@gmail.com

Algemene informatie

woensdag 1 maart 2017 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
gemeenschapshuis ulestraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image