Ulestraten
Kind & Natuur
Op
zaterdag13okt201809:30

IVN jeugdgroep

Nieuws van de IVN Jeugdgroep.

De IVN-Jeugdgroep gaat op zoek naar stenen en keien langs de Maas in Geulle. Stenen die zijn er in allerlei vormen en kleuren. Ze zijn door het water van de Maas aangevoerd uit de Vogezen en de Ardennen. Door dat ze in het water eeuwenlang heen en weer gerold zijn kunnen we mooie ronde stenen vinden. Maar er zijn ook stenen met hoekige kanten, soms kun je er een vorm of figuur in zien. En in veel stenen zullen we mooie “aderen” ontdekken. Kortom het wordt een echte ontdekkingstocht. En met behulp van zoekkaarten kunnen we de stenen ook benoemen. Stenen zijn miljoenen jaren oud en gevormd door de aarde. Ga allemaal mee om echte “schatten” te vinden. Neem een zak mee om je vondsten mee naar huis te nemen. Verder gaan wij vogels spotten met echte verrekijkers en dammetjes bouwen in beekjes. Het is een super gezonde buiten activiteit! Zorg voor goed schoeisel, eventueel laarzen.

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op zaterdag 13 oktober om 9.30 uur

IVN-lokaal” Proostenkelder achter de basiliek in Meerssen.

Einde van de activiteit rond 12.00 uur Vriendelijk verzoek aan de ouders om te helpen met het vervoer naar Geulle. Verzamelen bij het pontje, aan de maas 9. Geulle aan de maas.

Ben je nog geen lid van de IVN Jeugdgroep maar wel nieuwsgierig geworden? Vraag dan ons programma op. Of kijk op www.ulestraten.ivn-limburg.nl www.meerssen.ivn-limburg.nl

Kom eens een kijkje nemen en ga eens mee met de groep.

Tot zaterdag 13 oktober 2018

Informatie

Jan de Veen 06-82971361 email jdeveen1958@gmail.com

Jeanne Lam 043-3649012 IVN Meerssen email thijslamhetnet.nl

Algemene informatie

zaterdag 13 oktober 2018 - 09:30 tot 12:00
Locatie: 
Basiliek Meerssen
Nederland
Google Maps image