Ulestraten
Natuur in de Buurt
Op
zondag26sep202114:00

Bijzondere landschapswandeling tussen Bunde en Itteren

Een bijzondere landschapswandeling langs en over de dijken van het Julianakanaal tussen Bunde en Itteren. Bijzondere aandacht voor natuur en historie.

Wanneer

Op zondag 26 september wandelt IVN Ulestraten in samenwerking met de Heemkundevereniging Meerssen, onder leiding van Fred Erkenbosch, door een gebied dat volop in ontwikkeling is nl. RivierPark Maasvallei en het Buitengoed Geul en Maas.
 

Wat

Het Consortium Grensmaas is sinds 2018 klaar in Itteren, het voormalig epicentrum van deze Grensmaaswerken. Het resultaat: veel meer veiligheid voor de inwoners en een bijzonder nieuw natuurgebied in wording. De kasteelhoeve Hartelstein is nu de uitvalsbasis voor mooie natuurwandelingen. De aanleg van het Julianakanaal (zie afbeelding), met twee dijken op maaiveldhoogte en het water ertussen, en de hiervoor benodigde kunstwerken hebben in bovengenoemde gebieden ook veel veranderingen teweeggebracht. Buitengoed Geul en Maas is een aaneenschakeling van kastelen en landgoederen o.a. Vaeshartelt en Meerssenhoven met drie nieuwe fietsroutes (ook voor wandelaars) door o.a. de gemeente Meerssen. In dit buitengoed speelt de op dit moment actuele herinrichting van de Kanjel en de Gelei een grote rol. Deze beken zijn belangrijk voor het op hoogte houden van het waterpeil in de vijvers van de landgoederen en voor het voortbestaan van veel planten en dieren in de omgeving. Kortom een bijzondere wandeling in een bijzonder gebied en dus zeer de moeite waard om met ons mee te maken.
 

Waar

We vertrekken om 14.00 uur op de parkeerplaats bij Kasteelhoeve Hartelstein in Itteren. Denkt u aan gepaste kleding en schoeisel.
Honden zijn niet toegestaan.
We houden ons aan de coronaregels mochten deze nog van toepassing zijn op deze wandeling (eventueel van tevoren aanmelden).
Wij wensen u alvast een prettige wandeling, IVN Ulestraten en Heemkundevereniging Meerssen

Info: Fred Erkenbosch (
frederkenbo@gmail.com   06 - 8298 7793)

Algemene informatie

zondag 26 september 2021 - 14:00 tot 17:00
Locatie: 
Kasteelhoeve Hartelstein
Hartelstein 204
6223HV Itteren
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image