Uden
IVN
vrijdag21jun2019

Zomercursus IVN Veghel

Heb je tijdens de vakantie ook zoveel bijzondere planten en vogels gezien? En zou je daar graag niet wat meer van willen weten? Nog helemaal in de vakantiesfeer start natuurvereniging IVN Veghel op woensdag 21 augustus met een zomercursus.
De cursus bestaat uit 3 binnenlessen op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en 4 buitenexcursies op de zondagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.
De onderwerpen die in de  les aan de orde komen, bekijken we daarna tijdens de wandelingen in natuurgebieden in de omgeving van Veghel.

Het thema voor de cursus is  “de natuur in de zomer”. De cursus is een basiscursus, speciaal voor beginners. Voorkennis is niet vereist, wel interesse in de natuur en een beetje nieuwsgierigheid om te weten hoe het allemaal in elkaar zit. Natuurlijk kunnen we niet alles behandelen, in deze cursus komen actuele onderwerpen aan de orde als: water en droogte, bijen en bestuiving, voedselkringloop en de vleermuis.
Al die onderwerpen komen tijdens de wandelexcursies uitgebreid aan bod. Met de excursies bezoeken we de natuurgebieden als het Geerbosch in Veghel, het Annabos in Uden, het kasteel Heeswijk en de Hazeputten in Sint Oedenrode.
De docenten zijn enthousiaste IVN-gidsen die veel in de natuur te vinden zijn. In een ontspannen sfeer valt van hen en elkaar veel (bij) te leren.

Binnenlessen:     
woensdagavond 21 en 28 augustus en 4 september

Buitenexcursies: 
zondagochtend 25 augustus en 1 en 8 september

zaterdagavond 14 september

De binnenlessen worden gegeven op woensdagavond, van 20.00 – 22.00 uur in Pieter Brueghel huis, Middegaal 25, 5461 XB in Veghel.

De kosten bedragen €35  (leden IVN Veghel €25 )

Aanmelden vóór 15 augustus via secretariaat@ ivn-veghel.nl.

Voor nadere informatie kan je bellen met Fer Kalis, tel. 0413- 341348 en www.ivn-veghel.nl