Uden
Landschap
maandag30sep2019

Wandeling over Berg en Breuk en langs de Beek

Zondag 1 september stond de Berg en Breuk route weer op het programma. Eigenlijk zou die berg, beek en beukroute genoemd moeten worden want we zien stuifduinen, de Leijgraaf en de breuk.

Om 10.30 uur stonden 30 deelnemers klaar op de parkeerplaats aan de nieuwe Schansweg om te starten. Later hoorden we dat er nog 6 deelnemers stonden te wachten op de parkeerplaats aan de Canadaweg terwijl het in alle communicatie toch goed vermeld was.

In groepen van 10 onder begeleiding van de gidsen werd eerst de knuppelbrug bezocht. Door de droogte van de afgelopen periode was het ook op de breuk droog. Geen water te zien. Dus de knuppelbrug was in feite overbodig maar toch mooi dat die er ligt voor nattere tijden. De Bitswijkse Loop stroomde nog wel een klein beetje. Opvallend was het hoge  waterpeil in de Leijgraaf maar dat wordt kunstmatig op niveau gehouden. Op Bedaf vielen de rode en blauwe stippen op de bomen op. De gemeente is voorbereidingen aan het treffen om het open heidegebied op Bedaf terug te brengen tot aan het fietspad Achter de Berg. Dus daar zal binnenkort gerooid worden. 
Op het einde nog even de berg overgestoken om bij camping De Pier een kopje koffie of verfrissing te gebruiken waarna iedereen tevreden weer naar huis ging.

Tekst en foto's: Joep van Lieshout