Uden
Vogels
maandag17apr2017

‘Waar zijn al die IVN-ers?’

Op dinsdag 11 april werd er verzameld op de parkeerplaats aan de Canadasweg in Uden voor een avondwandeling over de wijstgronden voor leden van Vogelwacht Uden en IVN Uden.

IVN Uden & VWU‘Gezamenlijke’ wandeling

Vogelwacht Uden houd elk voorjaar een reeks avondwandelingen in de natuurgebieden rond Uden. Deze avond was de eerste keer een gezamenlijke ledenactiviteit met IVN Uden.  De wijstgronden van de Loose en Raktse Beemden op de Peelrandbreuk ten westen van Uden lenen zich bij uitstek voor een gecombineerde wandeling van Vogelwacht en IVN. Naast de vogels in de lucht is er veel bijzonders te zien om je heen, zodat we van elkaar het nodige kunnen opsteken.
Helaas waren er naast er naast de leden van de Vogelwacht alleen IVN-leden aanwezig die ook nog lid zijn van de Vogelwacht. De overige IVN-leden lieten het afweten. Aan het weer kan het niet hebben gelegen, want dat was bijzonder goed. Zijn ze voortaan alleen nog maar gefocust op hun eigen werkgroepactiviteiten?

IVN Uden PeelrandbreukPlanten en dieren

Al in het begin van de wandeling zagen we de Groene Specht, Roodborsttapuiten en veel baltsende Kneuen vliegen. Onder de peelrandbreuk zagen we in de verte een ‘paas’haas door het veld springen. Op de breukrand stonden de Dotterbloemen en Pinksterbloemen schitterend in bloei. Helaas was er een duidelijk verschil te zien tussen de natuurlijk beheerde graslanden vol Paardenbloemen en de met glyfosaat bespoten monotone velden. Op de terugweg zagen we de zon aan de horizon ondergaan en waren we voor het donker weer op de parkeerplaats.

IVN Uden ondergaande zonMeer foto’s van deze wandeling staan op onze fotowebsite.

Tekst en foto’s: Léon Weeterings