Uden
Landschap
maandag20nov2017

VLU plant bomen en struiken op Slabroek

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft afgelopen zaterdag met ruim 20 personen 2 bosranden en 10 bosjes aangeplant op Slabroek. Dit is nodig voor meer variatie in structuren en soorten in dit fraaie natuur- en landschapspark.

sVLU Slabroek MaashorstVolgens woordvoerder Ernest de Groot zijn bosjes en bosranden fraaie kleine landschaps-elementen, die je zorgvuldig moet aanleggen. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn beplantingen van belang. Denk aan bosvogels, struweelvogels, dagvlinders e.a. insecten. Bosjes en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

sVLU Slabroek MaashorstMaashorst weer wat mooier

De werkzaamheden vonden plaats op Slabroek. De bosranden zijn aangeplant nabij de Doelenweg, de bosjes nabij de Karlingerweg. Er zijn zowel bomen (eik, appel, es en iep) aangeplant als struiken (hondsroos, egelantier, braam, meidoorn en sleedoorn). Door de aanplant van bosranden en bosjes krijgen de bossen meer variatie in structuur en soorten.

sVLU Slabroek MaashorstDe sVLU is 12x per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De eerstvolgende ochtend is op 02-12-2017. Dan gaan we wilgen knotten op de Wijstgronden. Nadere info bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).

Foto's door Ernest de Groot (meer) en Léon Weeterings (meer)