Uden
IVN
woensdag05mei2021

Vacatures werkgroep communicatie

We zijn op zoek naar leden, of mensen die lid willen worden, die graag taken willen verrichten voor de werkgroep communicatie van IVN Uden.

Vorig jaar stopte Wim Ermers na vele jaren met zijn activiteiten voor de werkgroep. Voor het einde van dit jaar stopt ook Léon Weeterings met zijn taken. Jessica Aalbers heeft sinds een half jaar de social media kanalen Twitter, Facebook en Instagram onder haar beheer.

Voor invulling van onderstaande taken zijn we op zoek naar geïnteresseerden.

Coördinator werkgroep

Tot op heden bestond de werkgroep uit twee personen, dus veel was er niet te coördineren. Als de taken over meer personen verdeeld worden zal er meer afstemming nog zijn in de toekomst. Je hebt de vrijheid om er iets moois van te maken in overleg met het bestuur. Verdere ontwikkeling van bestaande onderdelen en nieuwe initiatieven worden op prijs gesteld.

Het aanleveren van een hoofdstuk over de werkgroep communicatie voor het jaarverslag behoord tot een jaarlijks terugkerende taak van de coördinator. Dit gebeurt aan de hand van een standaard invulformulier. Daarnaast is er jaarlijks in november een gezamenlijke vergadering van coördinatoren van de werkgroepen en bestuur.

Ook het beheer van de e-mailadressen van IVN Uden bij MijnDomein.nl behoort tot de taak.
De werkgroep werkt met één google-account onder beheer van de coördinator.  Daar staan de mailgroepen voor persberichten en e-mailservice. Ook wordt gebruik gemaakt van Google Drive voor de documenten van de werkgroep, Google Foto’s voor de foto’s van IVN Uden en het Youtube-kanaal. Het is aan de volgende coördinator of je deze ict-taken zelf blijft doen of aan een ander lid van de werkgroep overdraagt. Nu alle taken bij een enkeling lagen was dit een makkelijke manier van werken, maar het staat vrij om dat aan te passen aan de nieuwe situatie.

Omdat er vaker contact nodig is tussen de coördinator van deze werkgroep en het bestuur is het mogelijk om bestuurslid te worden, maar niet noodzakelijk.

Persberichten

Het opstellen en per e-mail versturen van persberichten van de activiteiten van onze afdeling. Werkgroepen die een activiteit organiseren leveren tijdig de informatie aan zodat je het persbericht kan opstellen. Soms krijg je een compleet persbericht aangeleverd. We hebben oude persberichten van vergelijkbare activiteiten die je kunt actualiseren. Als je graag schrijft heb je de vrijheid om zelf creatief te zijn met woorden. Aan de hand van de jaaragenda weet je welke activiteiten er in elke maand een persbericht nodig hebben. Incidenteel komen er ook andere persberichten vanuit de actualiteit. Er zijn ongeveer 30 persberichten verspreid over het jaar.

E-mailservice

Voor niet-leden is er door Wim een e-mailservice opgezet. Elke publieksactiviteit wordt tweemaal aangekondigd per e-mail. 10 dagen en 3 dagen voor de activiteit. Voor deze e-mail wordt het bijbehorende persbericht gebruikt. Zo'n 250 mensen maken er gebruik van.
Nu wordt nog gewerkt met e-mail, maar in de toekomst zou dat voor zo’n grote groep eventueel gemakkelijker kunnen met een nieuw account voor MailChimp of ander e-mailmarketingprogramma.

Website

Voor deze taak is het niet nodig dat je verstand hebt van het bouwen van een website. IVN Uden werkt namelijk met de opzet van het landelijk IVN. Die bepalen de lay-out, letter- en kleurkeuzen. Nieuws en activiteiten van IVN Uden verschijnen daardoor automatisch op de landelijke website.
Je vult en actualiseert de website door middel van invulformulieren. Dit wordt uitgelegd in een handleiding en er is ondersteuning vanuit de landelijke helpdesk.
De algemene inhoud over IVN Uden behoeft weinig aandacht. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van nieuwsberichten en activiteiten.

Nieuwsbrief

Maandelijkse een nieuwsbrief opstellen en versturen met het online e-mailmarketingprogramma MailChimp. De nieuwsbrief wordt gevuld met links naar de nieuwberichten en activiteitenagenda van de website van IVN Uden. Er is een template gemaakt waarin gewerkt kan worden.

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere taken?
Heb je zin om met en frisse en vernieuwende blik aan de communicatie van IVN Uden te werken?

Neem dan contact op met Léon Weeterings (website@ivnuden.nl) of Joep van Lieshout (voorzitter@ivnuden.nl