Uden
Landschap
woensdag21feb2018

sVLU zet eikensingel af

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft afgelopen zaterdag een eikensingel afgezet (terug gesnoeid). Dit is nodig voor het behoud van een volle, dichte singel. Ruim 20 vrijwilligers waren actief op carnavals-zaterdag op de Knokerdweg, net vóór de Meerkensweg.

Natuurwerkdag sVLU aan de Knokerdweg in UdenVolgens woordvoerder E. de Groot zijn eikenhakhoutsingels fraaie landschapselementen, die je goed moet beheren om de 15 jaar. Voorzitter W. Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn houtsingels van belang. Denk aan bosrandplanten (varens, braam, vlier, vuilboom, gelderse roos), dagvlinders en struweelvogels (geelgors, winterkoning, roodborst en zwartkop).  Zo’n houtsingel is een mini natuurgebied in de vorm van een lange bosrand.”

Natuurwerkdag sVLU aan de Knokerdweg in UdenNLDoet 2018 op 10 maart

De sVLU is 12x per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende ochtend is op 10 maart 2018. Dan wordt in het kader van NLDoet de heide van Bedaf opgeknapt en opgeschoond. Nadere info bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).