Uden
Biodiversiteit
donderdag18mei2017

sVLU legt bloemenweides aan

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft afgelopen weekeinde in en rond Uden meerdere bloemenweides aangelegd en ingezaaid. Het gaat in totaal om 22 plekken in en rond Uden, waaronder één op Oud Moleneind Groenewoud (zie foto).

IVN Uden sVLU Bloemenweide

Landschapselementen

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn bloemenweides (en akkerranden) fraaie kleine landschapselementen, die je goed moet beheren. Hooilanden moet je 1-2 keer per jaar hooien en akkers hebben periodiek grondbewerking nodig. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn bloemenweides van belang. Denk b.v. aan dagvlinders en bijen. Zo’n bloemenweide is een natuurgebiedje.”

IVN Uden sVLU BloemenweideSubsidie Groene Loper

Het project bloemenweides is mede tot stand gekomen dankzij het project Groene Loper (“Meer Maashorst”) van het IVN Noord-Brabant. De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende werkochtend is op 24 juni 2017. Dan worden de hagen van de kersenboomgaard geknipt. Nadere info bij Willem Peters (0413-252529) of Ernest de Groot (0413-251370).

IVN Uden sVLU Bloemenweide