Uden
Duurzaamheid
woensdag26aug2020

sVLU genomineerd voor Duurzame 100

De stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) is door Trouw genomineerd voor de Duurzame 100. Het gaat hierbij om het herstelproject op Kooldert. Alle genomineerde initiatieven hebben een nadere onderbouwing van hun project in moeten dienen. Nu is het wachten tot oktober.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot is de sVLU bijzonder vereerd met die nominatie. Ook vorig jaar stond de sVLU op de groslijst. Voorzitter Willem Peters, de ontwerper van het genomineerde project vult aan: “Mooi, dat ze ons burgerinitiatief waarderen. Op 8 oktober vernemen we of we de top 100 gehaald hebben.”

Duurzame 100 Trouw

In 2019 werd de Duurzame 100 vernieuwd: voortaan wordt het een lijst met initiatieven van onderop. Van de redactie van Trouw ontvingen we onlangs het bericht dat het sVLU project landschaps- en wijstherstel Kooldert is genomineerd voor de Duurzame Top 100 van 2020.   

Het sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig, en sinds kort ook corona-proof. Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).