Uden
Kind & Natuur
zaterdag02nov2019

Overweldigende belangstelling bij ‘Scharrelkids herfstactiviteit’

Op donderdag 17 oktober in de herfstvakantie, verzamelde zich een grote groep van ongeveer 50 kinderen met hun begeleidende papa, mama, opa of oma, op de picknick plek in de bossen bij Naat Piek.

IVN Uden - Scharrelkids herfst 2019Prachtig herfstweer en de stemming zat er meteen in toen Annemieke van de Ing samen met de kinderen een regenbui imiteerden. Dit was tevens de start van een prachtige middag met mooi herfstweer. Vier Jeugdnatuurgidsen van IVN Uden startten de spel- en een beetje leeractiviteit. Elk kind kreeg een ‘schatkist’ of emmertje mee om waardevolle herfstschatten in te verzamelen.

Overweldigend waren de grote hoeveelheid kleine en grote paddenstoelen. De kinderen gingen als speurneuzen aan de slag.  

IVN Uden - Scharrelkids herfst 2019Met behulp van spiegeltjes werden de onderkanten van de paddenstoelen bestudeerd. Er ging een wereld voor hen open. Enthousiast, geboeid en nieuwsgierig, was het soms dringen om een goed plekje. Het programma werd afgewisseld met veel doeactiviteiten en spelletjes. En natuurlijk herfstschatten verzamelen. Nadat de Sponszwammen waren bewonderd werd het programma afgesloten met ‘Blindemannetje’ spelen.  Geconcentreerd bestudeerden de geblinddoekten de te lopen routes en de boomstammen, die later herkend moest worden. Knap hoe goed een kinderbrein dit alles opslaat.

Kinderen, ouders en de gidsen hebben genoten van het gescharrel van en met de kids.

Tekst: Mieke van Gerwen