Uden
Landschap
dinsdag25sep2018

Over dreven en driften door de dynamische landschappen van de Maashorst

50 fietsers stonden 16 september om 10.30 uur bij het Prilleke voor een fietstocht van 30 km door de Maashorst. Fietsend over dreven en driften door de mooie natuur van de Maashorst lieten IVN gidsen de projecten zien van de `Dynamische landschappen`.

IVN Uden - Uden - Dreven en Driften FietstochtAls eerste de fraaie aangelegde entree naar de Maashorst bij het ziekenhuis en ook startpunt van het vernieuwde Bernhovenpad.

IVN Uden - Dreven en Driften FietstochtVerder naar het speelbos waar het op zondagmiddag al een drukte van belang was. De hele Bosdreef stond al vol met geparkeerde auto´s. Veel deelnemers kenden dit niet en komen daar zeker nog eens terug.

IVN Uden - Dreven en Driften FietstochtOok het kunstwerk schapenscheren bij Zevenhuizen was bij velen onbekend.

IVN Uden - Dreven en Driften FietstochtDe kunstwerken rond de bomen vielen niet zo goed in smaak maar over smaak valt niet te twisten. De pauze bij de Boshut beviel wel goed. Nog even stilgestaan bij het Docus de Das Avonturenpad en door naar Wachters van de Maashorst bij de tunnel in Menzel.

IVN Uden - Dreven en Driften FietstochtDe sjamanen omringd door allerlei ingrediënten van de Maashorst houden daar toezicht. Wat iemand in een kunstwerk ziet is altijd een verassing. Een van ons zag een cactus in een van de kunstwerken en die hoort natuurlijk niet in de Maashorst thuis. De kunstenaar heeft daar ongetwijfeld iets anders mee bedoeld.

IVN Uden - Dreven en Driften FietstochtNog een laatste stop bij het nieuwe beweegbos aan de Slaboekseweg en terug naar de markt waar we iets later dan gepland aankwamen.

Tekst en foto's: Joep van Lieshout