Uden
IVN
dinsdag10jan2017

Nieuwjaarswandeling en -receptie

Afgelopen zondag 8 januari was de traditionele gezamelijke nieuwjaarswandeling en -receptie van IVN Uden, Vogelwacht Uden en Stichting VLU.

Weer of geen weer

De dag ervoor waren alle activiteiten afgelast vanwege het winterweer en de ijzelregen. Het was dus spannend of de wandeling wel door zou gaan. Gelukkig was de dooi 's nachts ingezet en waren de doorgaande wegen goed begaanbaar.

Op zoek naar de wisenten

Toch durfde veel leden het niet aan om naar Slabroek te rijden. Gevolg was dat we met een ruime bezetting Maashorstranger-leden aan de wandeling begonnen. Jos van de Wijst heeft ons op verschillende plekken bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied. De dichte mist zorgde er voor dat we geen wisenten hebben gezien. Toch was het een heerlijke wandeling door een winterse Maashorst.


De nieuwjaarsreceptie

Toen we kort na elven aankwamen bleken de vele thuisblijvers al in de warme De Groenhoeve te zitten. Met koffie en gebak erbij was er volop tijd om de nieuwjaarswensen uit te wisselen. Na de toespraken van de voorzitters van de twee verenigingen en de stichting werd er getoost op het nieuwe jaar.

IVN Uden & Vogelwacht Uden & sVLU - Nieuwjaarsreceptie 2017Meer foto's van de wandeling en receptie zijn te vinden op onze foto website.

Martien van Dooren, de vaste fotograaf van de vogelwacht, maakte ook een fotoreportage op de website van Vogelwacht Uden.

Tekst en foto's: Léon Weeterings