Uden
Natuur in de Buurt
dinsdag04sep2018

Natuurontbijt weer geslaagd

Zondag 19 augustus was het weer zover! Tijd voor de vijfde editie van het jaarlijkse Natuurontbijt.

Uden - Natuurontbijt 2018We hadden een mooi plekje gevonden bij Jos en Heidi Timmers op de Raktweg. Zij hebben een melkveebedrijf en een zorgboerderij. Het was mooi weer, droog en een lekker temperatuurtje. We zaten lekker buiten aan lange tafels. We hadden een skôn toafel mi volluk zoals ze dat in Uden zeggen. 52 mensen hadden zich opgegeven en dat exclusief Jos, Heidi en de kinderen en wij als gidsen. Het was wel spannend of het niet te veel mensen waren want we hebben de limiet bij 40 personen liggen! Maar het ging goed. we hadden genoeg plaats en couverts dus geen probleem. Omdat we op het erf van een melkveebedrijf zaten hadden we verse melk en zoals altijd hadden we ook weer eigen gekweekte tomaten, vers geperst bramen en frambozensap.

Uden - Natuurontbijt 2018Na het ontbijt hield Jos een praatje over de koeien en daarna konden we genieten van superblije koeien die na 6 weken de wei op mochten. De dames hadden er duidelijk plezier in en zo ook onze gasten. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt door de Bedafse Bergen. De gasten zijn verdeeld in 5 groepjes.

Uden - Natuurontbijt 2018Bij terugkomst op de boerderij heeft ieder nog een kopje koffie gepakt en daarna moe maar voldaan huiswaarts gekeerd. We konden met zijn allen terugkijken op een erg geslaagde zondagochtend. Volgend jaar weer!

Tekst: Ines van Lieshout
Foto's: Joep van Lieshout