Uden
Fete de la Nature
zondag12sep2021

Natuurontbijt 2021

Op zondag 5 september hebben wij voor de zesde keer het natuurontbijt georganiseerd. We hadden een fantastische dag uitgekozen: vanaf begin tot het einde een stralende zon! Dit gaf het geheel extra glans temeer daar we vorig jaar het ontbijt af moesten blazen vanwege strenge corona-maatregelen. We waren helemaal vol geboekt (40 deelnemers!) en zelfs mensen teleur moeten stellen. Behalve verschillende trouwe natuurontbijters, ook weer nieuwe deelnemers.

IVN Uden - Natuurontbijt 2021

We mochten gebruik maken van de mooie locatie van Wim Timmers op de Lagerandweg. Uiteraard starten we met een heerlijk ontbijtje met veel vers fruit recht van het land en verse eieren. Door het heerlijke weer is het mogelijk om allemaal buiten aan te schuiven. Tijdens het ontbijt vertelt Willem Peters over de plannen met het Kooldert. Daarna maken we 4 groepen, steken de weg over, en maken een wandeling door dit prachtige elzensingellandschap met zijn kleine natte weitjes. Elke groep uiteraard vergezeld door een deskundige gids.

IVN Uden - Natuurontbijt 2021Na de wandeling konden de deelnemers nog een kopje koffie nemen en even nakletsen. Het was een erg geslaagde dag geweest en de deelnemers keerden tevreden huiswaarts. Volgend jaar gaan we er weer voor!

Tekst: Ines van Lieshout
Foto's: Joep van Lieshout