Uden
IVN
dinsdag14mrt2017

Léon Weeterings IVN’er van het Jaar

Het kersverse nieuwe bestuurslid van IVN Uden Léon Weeterings zat nog wat onwennig op zijn stoel, toen de voorzitter bekendmaakte dat Léon uitgeroepen was tot IVN’er van het Jaar. Voorzitter prees hem vooral om zijn digitale werk voor de vereniging.

“Zo maakte Léon in het jaar 2000 al de eerste website van IVN Uden. Enkele jaren geleden verzorgde Léon de omschakeling van het clubblad Wijs(t)heden naar een full colour uitgave en het jubileum nummer dat vandaag uit is gekomen. Recentelijk bouwde hij de website om naar de nieuwste versie, hij actualiseerde de nieuwsvoorziening, houdt deze bij en hij stortte zich op de sociale media voor IVN Uden”, aldus de voorzitter. “Maar vooral zijn we als bestuur blij dat we Léon altijd achter de hand hadden om in te vallen.”

Léon in een eerste reactie: “Als je de voorzitter hoort praten over IVN’er van het Jaar, dan kijk je rond in de zaal en besef je hoeveel mensen veel werk voor de club verzetten. Daarbij denk je absoluut niet aan jezelf.
De camera had ik al in de aanslag om een foto van de gelukkige te maken, toen die direct na het uitspreken van mijn naam uit handen werd genomen. Ik was compleet verrast!
Ik houd van het echte natuurwerk zoals gidsen, knotten en inventariseren. Daarnaast houd ik me graag bezig met activiteiten ter ondersteuning van de vereniging.
Met genoegen nam ik begin dit jaar de taak op me om de website opnieuw vorm te geven en te beheren. Je vindt er het laatste nieuws van IVN Uden en alle activiteiten. De volgende stap zal zijn het maken van de digitale nieuwsbrief, opvolger van de papieren uitgave van Wijs(t)heden. Ook ben ik medebeheerder van Facebook, Twitter en de foto’s op FlickR.
De uitroeping tot 'IVN-er van het Jaar' zie ik daarom niet alleen als beloning voor mijn inzet tot nu toe, maar ook als een aanmoediging om door te gaan met het onder de aandacht brengen van de natuur en IVN bij anderen.”

Tekst en foto's: Wim Ermers