Uden
Landschap
dinsdag25sep2018

Ledenuitje naar De Vilt in Beugen

Op zondag 23 september gingen we met 23 leden naar natuurgebied De Vilt in Beugen voor het jaarlijkse ledenuitje. Om de dag goed te beginnen, kregen we eerst warme appelflappen die door Joep en Nellie meegebracht waren. 

IVN Uden - Ledenuitje De Vilt BeugenOnder leiding van Wim van Lanen, een gids van IVN De Maasvallei (met Udense wortels), hebben we een wandeling gemaakt van een kleine 4 km. Het is een heel mooi gebied met verschillende soorten landschapselementen erin. De hoogteverschillen doen soms bijna Limburgs aan. Ook voor dierenliefhebbers zijn er verschillende soorten te ontdekken, dus zeker een aanrader om eens op de fiets of te voet te bezoeken.

IVN Uden - Ledenuitje De Vilt BeugenHelaas ging deze zondag de miezer-regen over in steeds grotere druppels waardoor je minder oog hebt voor de omgeving en vaak meer voor de grond onder je voeten, ook wordt het animo om overal uitgebreid stil te staan wat minder. Toch hoorde je niemand klagen en de regen brengt ook zijn charme mee. 

Na de wandeling hebben we nog uitgebreid geluncht in Beugen waarna iedereen met een goed en voldaan gevoel weer huiswaarts keerde. 

Tekst: Sonja Verstegen
Foto's: Sonja en Nico Verstegen


IVN Uden - Ledenuitje De Vilt Beugen