Uden
Natuur in de Buurt
dinsdag10apr2018

Kom over de (knuppel)brug!

Wijstgronden horen nat te zijn. In Uden is dat gelukkig weer het geval. Door deze vernatting is het deel nabij het Sint Annabos slecht toegankelijk geworden. De sVLU, IVN en Vogelwacht willen de wijst toch beleefbaar maken voor bezoekers. Zij willen dit doen via de aanleg van een knuppelbrug over het meest natte stuk. Alle wandelaars kunnen een bijdrage leveren aan de realisatie van deze brug.

Accepteer cookies
Volgens woordvoerder Ernest de Groot is de knuppelbrug nodig, omdat de wijst natter is geworden. Dit is goed voor de natuur, maar lastig voor de wandelaar. Het is het vrijwel ondoenlijk om dit natte natuurgebied te doorkruisen. Daar willen de drie natuurverenigingen samen met het waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer verandering in brengen. 

IVN Uden - Crowdfunding knuppelbrugKom over de (knuppel)brug !

Om bezoekers toch kennis te laten maken met de meest natte, bloemrijke hooilanden van de Wijstgronden Uden willen we een knuppelbrug van 100 meter realiseren via crowdfunding. De wandelaars krijgen niet alleen een fraaie brug. Ook worden er door deze brug 2 nieuwe ommetjes gerealiseerd. Tegenover elke grote of kleine bijdrage staat ook nog eens een leuke tegenprestatie. U krijgt er in ieder geval één groot veldboeket van wilde bloemen voor.

“Check it out” op https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/projects/knuppelbrug en kom over de (knuppel)brug! Als we het doelbedrag halen, kunnen we de brug in september/oktober openen. Voor u!

Vraag/Verzoek: Alle financiële bijdragen zijn welkom. 

Doneer via:
https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/projects/knuppelbrug

IVN Uden - Wandelkaart Wijstgronden