Uden
Overig
zondag25jun2017

IVN-wandeling in Uden: 'Leuk om te weten waar je langs fietst'

UIT HET BRABANTS DAGBLAD:

Als je ruim twee uur doet over een wandeling van nog geen vijf kilometer, dan is er meer over Udens erfgoed te vertellen dan menigeen denkt.

Verdeeld over drie groepjes wandelden dinsdagavond ongeveer 24 mensen mee door het centrum van Uden onder begeleiding van IVN. De deelnemers kwamen af op de belofte dat ervaren gidsen hen zouden verrassen met de natuur in hartje Uden.

IVN Uden - Wandeling centrum UdenMaar het ging ook andersom. In de St. Annastraat wijst een wandelaar die lid is van bijenvereniging St. Ambrosius tijdens de wandeling op een binnentuin achter een onopvallende poort. ,,In deze heemtuin hebben wij bloemen ingezaaid voor onze bijen. We betalen de gemeente huur om er onze bijenkasten neer te zetten. De bijen vliegen van hier ook op al die tuinen, waardoor onze bijenvolkjes het heel goed doen", zegt Jeroen Vonk. Hij komt uit West-Brabant maar woont al 33 jaar in Uden met zijn vrouw Marie Louise Prince. Hij was de enige in de groep die de verscholen tuin kende. Maar hij wist lang niet alles van de cultuurhistorie van Uden en die kreeg alle aandacht. 

Er blijkt nog veel over te vertellen, ook al denken veel mensen dat Uden alleen maar nieuwbouw heeft. ,,Leuk om te weten waar je langs fietst", vond een deelneemster.

Bron: Brabants Dagblad 20-06-17, 23:31 
Tekst: Paula van Hout
Foto: Van Assendelft Fotografie