Uden
Natuur in de Buurt
vrijdag26apr2019

IVN-route app, voor wandelen en fietsen

Misschien zijn er onder jullie wel meer met mijn probleem, ik kan verdwalen op een postzegel, of zie kans de meest essentiële dingen net mis te lopen. Daar is een oplossing voor; de IVN-route app voor je smartphone.

Op dit moment staan er 4 wandelroutes in, rondom Uden. Het Bernhovenpad en het rolstoelpad zijn ook prima te volgen door gebruik te maken van de routepaaltjes, maar de andere 2 routes, de Berg en Breukroute en Over Peelrandbreuk en wijstgronden, zijn beter te wandelen vanuit de app.

Wanneer je de app download, zie je dat er wandel- en fietsroutes zijn door heel Nederland. Je kiest je plaats en activiteit, download de route en laat je naar het startpunt navigeren. Tijdens je wandeling of fietstocht wordt je geattendeerd op speciale bezienswaardigheden, de app geeft info met leuke foto’s en soms een geluidsfragment.

De wandeling Over Peelrandbreuk en wijstgronden leidt je over het nieuwe knuppelpad en is alleen via deze app te vinden, maar zeker de moeite waard. Ook een fietsroute door de omgeving van Uden met het thema Water, wordt later dit jaar toegevoegd.

Een paar kleine tips heb ik nog wel. Wanneer je wandelt, kan het zijn dat het pijltje een andere richting aanwijst dan de route die je moet gaan. Dat komt door je snelheid, of gebrek daaraan. (Fietsend heb je daar geen last van.) Zorg tijdens het wandelen dat je steeds 2 opeenvolgende GPS punten op je scherm ziet, dan wandel je nooit fout. Tijdens de wandeling wordt je er akoestisch op gewezen, dat er info is.  Wanneer je het informatieblok gezien hebt, klik dan bovenaan op “v” en je zit weer in de route. Veel wandel- en fietsplezier!

 

De routes rond Uden zijn op de pc te bekijken via;
https://www.ivn.nl/afdeling/uden/routes.

De app 'IVN Routes' kun je downloaden via;
Google Play voor Android en App Store voor iOS.