Uden
Landschap
maandag20mrt2017

Helemaal uitgewaaid bij de Lange Afstand Wandeling van IVN Uden

Zondagochtend 19 maart hadden zich een twintigtal mensen verzameld bij Naat Piek voor een lange afstand wandeling van de IVN. Soms is de opkomst wat groter, maar met de weersvoorspellingen in ons achterhoofd waren we erg tevreden met deze enthousiastelingen.

IVN Uden Wandeling Trentse BossenMet een energieke pas gingen we van start. Via de Kleuter, waar we vele watervogels zagen en kennis deelden, naar het Duitse lijntje met zijn vele bomen en struiken vol knoppen en soms zelfs bloesem, wandelden we naar de Steltenberg.

IVN Uden Wandeling Trentse BossenDaar werden we gastvrij onthaald met koffie, thee of chocomel en konden de meegebrachte lunchpakketten worden genuttigd. Het was meteen duidelijk dat  de Steltenberg een fantastische locatie is om even uit te rusten.  

IVN Uden Wandeling Trentse BossenVol nieuwe energie togen we daarna weer op pad voor de laatste helft. Via het Oventje en de Brand, waar we nog sporen zagen van reeën en dassen, wandelden we voorbij het Schoolbos en de Heische Tip naar de Maashorst. Nu het fietspad weer was opengesteld, kregen we de Exmoor pony’s al snel in beeld. Wat een mooie dieren zijn dat!

IVN Uden Wandeling Trentse BossenVolledig uitgewaaid, maar nog steeds droog, kwamen we rond 14.00 uur weer terug bij Naat Piek. Tevreden kunnen we terug kijken op een geslaagde wandeling van zo’n 15 km. Mensen, allemaal bedankt voor jullie gezelschap.

Meer foto's van deze wandeling vindt u hier, hier en hier.

Tekst: Ria Smits
Foto's: Marlies Kersten, Martien van Dooren, Toine Smits en Joep van Lieshout