Uden
Landschap
maandag19mrt2018

Heide Bedaf 1,5 ha groter door NLDoet

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft afgelopen zaterdag mee gedaan met NLDoet. Er deden zo’n 25 mensen mee. Van 9-12 uur is de heide van Bedaf geschoond van jonge opslag. Dit is nodig voor behoud van een open heidevlakte. Verder is de heide 1,5 ha groter geworden door de bosrand wat verder terug te zetten.

IVN Uden - sVLU NL Doet BedafVolgens woordvoerder Ernest de Groot zijn heideveldjes, zoals bij Bedaf, fraaie half-natuurlijke landschappen, die je goed moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor veel dieren zijn deze terreinen van belang. Denk aan de wulp, klapekster, boompieper en boomleeuwerik, alsmede aan (graaf)bijen, graafwespen en mierenleeuw.”

IVN Uden - sVLU NL Doet BedafVrijwilligersactie NLDoet

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar waren 375.000 vrijwilligers actief bezig. Veel organisaties leverden aan deze actie een bijdrage om zo extra vrijwilligers te krijgen. Wilt u ook aan de slag in ons fraaie Udense landschap? Het sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).

IVN Uden - sVLU NL Doet Bedaf