Uden
(Moes)tuinen
dinsdag22dec2020

Groe(n)ten van d’n Hof december

Wie had verwacht of gehoopt dat we onderhand  van de Corona af zouden zijn komt bedrogen uit. We zijn er nog lang niet. Het enige dat erop zit is volhouden. Ook op d’n Hof proberen we veiligheid te creëren voor onszelf en voor elkaar. Dat leidt tot nieuwe creativiteit en het in ere herstellen van eerdere initiatieven.

Centraal staat de vraag: hoe krijgen we de rijke bron van informatie die we voor elkaar kunnen zijn, bij iedereen die daar gebruik van wil maken? De stamtafel functioneert nu niet, bijeenkomsten gaan geen van allen door, cursussen en workshops: vergeet het maar.

IVN Uden - D'n Hof van de Toekomst kruidenhofNaast de moestuin cursus van IVN, die voor onze nieuwe leden ook interessant is, zijn er twee initiatieven ontstaan. Het eerste is een nieuwe rubriek Kruiden Hof, waarin elke maand vier kruiden die op d’n Hof aanwezig zijn worden besproken op drie aspecten: permacultuur, geneeskracht en culinair. De hele rubriek staat op de site:  www.dnhofvandetoekomst.nl/Kruidenhof

Daarnaast is een clubje Hof leden begonnen met het opnemen van een serie informatieve filmpjes van plusminus 5 minuten elk. In die filmpjes bevragen we elkaar over specifieke thema’s met twee doelen: elkaar beter leren kennen en onze kennis delen. Alle aspecten van biologisch moestuinieren, permacultuur, wisselteelt, combinatieteelt, biodiversiteit, welkome en onwelkome dieren in je tuin, zorg voor de bodem enz willen we aan de orde laten komen.

Deze filmpjes gaan we plaatsen op ons eigen YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCHZiw32kwnlgmYG9qYJSemA/videos

We verspreiden ze via Facebook  https://www.facebook.com/DnHofVanDeToekomst

De links naar deze filmpjes komen ook op onze eigen site www.dnhofvandetoekomst.nl

IVN Uden - Nico EttemaDe eerste opnames zijn gemaakt tijdens de kluszaterdag van 12 december en het eerste filmpje is inmiddels klaar. En komt snel online. Hierin wordt Nico Ettema geïnterviewd over de wintersnoei van fruitbomen. De volgende afleveringen gaan over strokenteelt en combinatieteelt.

We horen graag wat jullie van de filmpjes vinden! info@dnhofvandetoekomst.nl

Tekst: Annemieke van den Ing