Uden
Natuur in de Buurt
zondag10jun2018

Fietsen langs facetten van water in Uden

Zondag 3 juni organiseerde  IVN Uden een fietstocht langs de vele facetten van water in Uden en omgeving. De tocht van 35 km volgde in grote lijnen de Waterfietsroute die een aantal jaren geleden door LA 21 werd ontwikkeld samen met IVN.

IVN Uden - Water fietstochtOm 10.30 uur vertrokken 60 deelnemers vanaf de Markt met geweldig fietsweer richting Stadsweide en Munterweg, een van de natte natuurparels aan de Leijgraaf. Aan de Steewichtweg werd stilgestaan bij en uitleg gegeven over de recente afgravingen in het wijstgebied nabij het Annabosje en de knuppelbrug die daar gerealiseerd wordt.

Langs Revennekes, de noordelijk wijst, werd de route vervolgd naar het Natuurcentrum de Maashorst voor de lunch. Aan de Karlingerweg werd aandacht beteed aan de vele poelen die daar van nature voorkomen of aangelegd zijn om de biodiversiteit te verbeteren.

Over het Slingerpad, langs visvijver de Kleuter en de recreatieplas Hemelrijk bereikten we het einde van de tocht aan de Boekelsedijk / Morgenweg waar we werden ontvangen met koffie en beschuit met aardbeien. Daar was ´s morgens het nieuwe landschapspark officieel geopend door wethouder van Lankveld.

Alle deelnemers ontvingen een het boekje met de waterfietsroute met de boodschap om de route nog eens op eigen gelegenheid over te doen. Het boekje geeft uitgebreid informatie over de vele facetten van water in Uden.