Uden
(Moes)tuinen
woensdag12dec2018

Cursus moestuinieren met IVN Uden vol

De cursus is al vol! Wie nog aanmeldt kan ik desgewenst op de wachtlijst zetten voor volgend jaar, zij krijgen dan voorrang.

Lekker je eigen groenten kweken in je achtertuin tuin of in een echte volkstuin. Wie wil dat niet? Maar: wat komt er allemaal bij kijken? En waar moet je aan denken?
De cursus Moestuinieren van IVN levert je de nodige handvatten voor het starten van je moestuin. Je leert  stap voor stap hoe je van jouw moestuin een smakelijk paradijsje kunt maken. Je maakt met hulp van ervaren moestuinierders je eigen tuinplan en je krijgt veel praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

Dit is het derde jaar dat deze cursus wordt gegeven, en met succes! Cursusleider is IVN’er Annemieke van den Ing. Ze is zelf een actieve moestuinierder en ze wordt geholpen door gastdocenten.

De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten op maandag 21 januari , maandag 18 februari en maandag 11 maart, van 19.30 -22.00 in de Groenhoeve, Artillerieweg, 5403 PB Uden.

Kosten voor niet- IVN leden €15, inclusief koffie, thee en cursusmateriaal. IVN leden betalen alleen €5 voor het materiaal.

Aanmelden kan via ivnuden@gmail.com. Het aantal plekken is heel beperkt (maximaal 15), dus wees er snel bij!

Geen gelegenheid om de cursus te volgen? Je kunt het ‘Moestuin doeboek’ dat tijdens de cursus gebruikt wordt ook bestellen via de IVN webwinkel. Of kijk voor tips en trucs op www.ivn.nl/moestuintje.

En mocht je de smaak zó te pakken krijgen dat je eigen tuin niet groot genoeg is, dan hebben de Grietenhof en d’n Hof van de Toekomst in Uden nog wel een plekje voor je vrij!