Uden
(Moes)tuinen
dinsdag22dec2020

Cursus moestuinieren in coronatijden

In november komen de trainers van de moestuin cursus elk jaar even bij elkaar om de nieuwe cursus voor te bereiden. Vier jaar op rij hebben we een groeiend aantal mensen op weg kunnen helpen met het starten van hun moestuin. Dit jaar hebben we heel even overwogen om het af te blazen, maar gelukkig hebben we onszelf snel herpakt. Juist in deze Corona tijd neemt de belangstelling voor een eigen moestuin toe. Mensen zijn meer thuis, reizen minder, en vinden nu eindelijk tijd om te doen wat ze soms al jaren uitstellen: een eigen moestuin.

We gaan het over een heel andere boeg gooien. De cursus gaat helemaal online plaats vinden, dus geen bijeenkomsten in de Groenhoeve, helaas. Aanmelden hoeft niet. Het goede nieuws is, dat er dus ook geen wachtlijst zal ontstaan. Zo gaan we het doen:

Op de website van IVN Uden verschijnen medio januari 2021 links naar een serie van zes podcasts. Voor wie niet zo bekend is met dit medium: een podcast is een geluidsbestand dat je via je computer, tablet of telefoon kunt afluisteren. In die podcasts komen alle aspecten van moestuinieren aan de orde. We volgen daarbij de opzet van het cursusboekje van IVN. Daarnaast leveren we links naar interessant voorbeeldmateriaal op andere websites, leestips, boekentips, artikelen, schema’s  enzovoorts.

Er zijn geen verdere kosten verbonden aan de cursus. Het materiaal op de site is gratis toegankelijk. Aanschaf van het cursusboekje is niet per se noodzakelijk.

Voor vragen over de cursus moestuinieren: moestuincursus@ivnuden.nl

Tekst: Annemieke van den Ing