Uden
IVN
vrijdag02mrt2018

Chris van Lieshout IVN’er van het jaar 2018

In deze hectische tijden schijnen nogal wat mensen er meer dan één baan op na te houden. Dat dit ook geldt voor een Udense pensionado, was nieuw. We hebben het over de IVN’er van het jaar 2018, Chris van Lieshout.

Het bestuur hoefde dit jaar niet erg lang na te denken en was het snel eens. Wie schetst onze verbazing, toen we daarna lazen dat hij ook een volledige baan bij de Vogelwacht heeft….
Zij waren ons voor en benoemden Chris van Lieshout tot Goudhaantje van het jaar. 
Wie nog twijfelde of Chris deze unieke, dubbele huldiging verdient, hoeft maar naar de lange lijst van activiteiten te kijken waar Chris zijn beste beentje voorzet. Zijn verdiensten voor Vogelwacht en sVLU zijn door Jan Willem Hermans uitgebreid uit de doeken gedaan. Dus nu zijn tweede volle baan: die bij het IVN.

Tal van functies

Chris is natuurgids, watergids, doet publiekswandelingen en scholenwandelingen, is project- coördinator van Erven Plus en hij is actief als Maashorst Ranger.
Hij trekt samen met Lies Verbossen de kar van de plantenwerkgroep, die diverse Udense natuurgebiedjes helemaal heeft geïnventariseerd, is betrokken bij de inventarisatie en monitoring van monumentale bomen in Uden én hij is een heel actief en betrokken lid van de Jeugdnatuurgidsen, waarbij de mini piepcursus en de uilenballen van de winter-Scharrelkids zeker vermeld moeten worden. Als een geduldige, vriendelijke en humoristische opa brengt hij kinderen kennis en liefde voor de natuur bij.

Kortom: Chris heeft zich onmisbaar weten te maken en is een inspiratie voor ons allemaal. Hij is onze IVN’er van het jaar 2018.