Uden
donderdag12jan2017

Aankondiging: Wintercursus

Korte algemene natuurcursus

Op woensdag 15 februari start in de serie ‘natuurcursussen gebaseerd op het seizoen’, een nieuwe korte natuurcursus van IVN Veghel in samenwerking met IVN Uden en IVN Bernheze. Deze cursus geldt ook als minimaal benodigde  voorbereiding op de Natuurgidsencursus die gepland staat voor de 2e helft van 2017. 

Inhoud

In deze wintercursus wordt aandacht besteed aan typische winteronderwerpen,  zoals: voorraadvorming, diersporen en houtwallen en hun functie in de natuur.
De cursus bestaat uit 3 binnenlessen op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en 4 excursies op zondagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. 
De excursies gaan naar bekende en minder bekende natuurgebieden in noordoost Brabant  zoals het Geerbos, Eerdse Bergen, Maashorst en Moerkuilen.
De docenten zijn enthousiaste IVN-gidsen die veel in de natuur te vinden zijn. In een ontspannen sfeer valt van hen en elkaar veel (bij) te leren.

Kosten

De kosten bedragen 30 euro (leden IVN 20 euro) en zijn inclusief lesmaterialen en koffie. 

Locatie

De cursus wordt gegeven in het lokaal IVN Veghel, De Langedonk 1, Veghel. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 30 januari 2017 via e-mail: secretariaat@ivn-veghel.nl. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.

Data

Binnenlessen: 
woensdag 15 februari, woensdag 8 maart, woensdag 22 maart
Buitenlessen: 
zondag 19 februari, zondag 12 maart, zondag 26 maart, zondag 2 april