Natuurwandeling in de Maashorst

NISTELRODE – Vogelwacht Uden houdt op zondag 19 maart 2023 een publiekswandeling in de Maashorst met als thema ’40 jaar Vogelwacht Uden’. De wandeling start ‘s morgens om negen uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. Voor ouders met jonge kinderen of degenen die wat minder ver willen is een kortere route uitgezet. De deelname aan de wandeling is gratis.

Vogelwacht Uden is dit jaar al 40 jaar actief. We proberen het enthousiasme voor vogels in de vrije natuur over te brengen op een zo’n goot mogelijk publiek. Dit doen we onder andere door het geven van cursussen, lezingen en publiekswandelingen.

Veel vogels zich nu al aan het voorbereiden op het komende voorjaar. Roofvogels en uilen zijn hun territorium aan het afbakenen. Ook de zanglijster, merel, vink, heggenmus en groenling en vele andere vogels laten zich al horen. Dit en nog veel meer kan men tijdens de twee tot drie uur durende wandeling van dichtbij meemaken. Ervaren gidsen van de Vogelwacht wijzen de deelnemers op deze bijzonderheden in de natuur.

Het begrazingsgebied wordt meestal bezocht tijdens zo’n wandeling. Dit unieke natuurgebied vormt een pareltje binnen het Maashorstgebied. Misschien zit hier de zeldzame klapekster, horen we de schitterende zang van de Boomleeuwerik en zien we diverse spechten. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied ‘de Maashorst’ is te verkrijgen.

De deelname aan deze voorjaarswandeling en de entree van het Natuurcentrum de Maashorst zijn gratis. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.

Waar
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
0412-611945 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina