Uden
Kind & Natuur
Op
zaterdag23apr202213:00

Zaadbommen maken!

Zaadbommen en meer!

 

Op zaterdag 23 april organiseert Natuurcentrum De Maashorst een natuurknutselmiddag voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

We gaan aan de slag met materialen uit de natuur die goed zijn voor onze huid. Maar ook gaan we die middag iets knutselen waarmee we de natuur nog mooier kunnen maken. De middag begint om 13.00 uur en aanmelden kan via de website van het natuurcentrum.

 

April is een perfecte maand om bloemen en kruiden te zaaien. Als deze later in het jaar in bloei komen, zorgen ze voor nectar voor vlinders en bijen en later in het jaar voor zaden waar vogels van kunnen smullen.

Er zijn genoeg plekken waar wel wat extra bloemen zouden mogen groeien. Samen gaan we aan de slag om een aantal zaadbommen te maken. Die kun je later in je tuin of op een kale plek laten vallen om zo te zorgen voor prachtige bloemen.

Sommige bloemen zijn eetbaar of bevatten stofjes die goed zijn voor je huid of haren. Onze vrijwilliger kan je daar meer over vertellen en heeft een leuk product bedacht dat goed voor je lichaam is. Als alles klaar is kun je nog kijken of je een mooie verpakking kunt versieren voor alles wat je deze middag hebt gemaakt. Ook nieuwsgierig naar wat we allemaal gaan maken? Meld je dan snel aan!

 

We starten om 13.00 uur en het aantal deelnemers is beperkt. Tickets kun je uitsluitend reserveren op onze website op de activiteitenpagina: www.natuurcentrumdemaashorst.nl Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur op vrijdagmiddag 22 april. Deelname kost € 12,50 per kind. Aanmelden per e-mail is helaas niet mogelijk.

Zaadbom-1Zaadbom-2

Algemene informatie

zaterdag 23 april 2022 - 13:00
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Google Maps image