Uden
Landschap
Op
zaterdag24jun201709:00

VLU aan de slag in Kersenboomgaard

sVLU

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat  a.s. zaterdag 24 juni 2017 in de Udense Kersenboomgaard aan de slag. Tussen 9 en 12 uur worden er enkele hagen geknipt. Dit is nodig voor behoud van de hagen aldaar. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee met koek houdt, is van harte welkom om 9 uur op de Patrijsweg 4 te Uden.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn hagen fraaie kleine landschapselementen, die je zorgvuldig moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn brede beukenhagen van belang. Denk aan struweelvogels als heggemus, roodborst en winterkoning, en aan de fraaie meikever. Zo’n beukenhaag is in feite een natuurgebiedje.”

Broedhoop

De sVLU voert het knipsel af. Zo staat de heg er weer netjes bij de komende zomer. Een deel wordt op een hoop gezet. Dit wordt een broedhoop en een veilige schuilplek voor dieren in de winter. De sVLU is 12x per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende werkochtend is op 26-08-2017. Dan worden enkele hooilandjes gehooid. Nadere informatie bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).

Algemene informatie

zaterdag 24 juni 2017 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Patrijsweg
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image