Uden
Landschap
Op
zaterdag10mrt201809:00

sVLU doet mee aan NLDoet op Bedaf

sVLU

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) doet a.s. zaterdag 10 maart 2018 mee met NLDoet.  Van 9-12 uur wordt de heide van Bedaf geschoond van jonge opslag. Dit is nodig voor behoud van een open heidevlakte. Verder wordt de bosrand verzacht. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt is van harte welkom. Wij komen om 9 uur samen bij de slagboom Achter de Berg weg welke vanaf de Karperdijk kan worden bereikt.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn heideterreintjes, zoals bij Bedaf, fraaie half-natuurlijke landschappen, die je goed moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor veel dieren zijn heideterreinen van belang. Denk aan de wulp, klapekster, boompieper en boomleeuwerik, alsmede aan (graaf)bijen, graafwespen en mierenleeuw.”

IVN Uden sVLU NL Doet

IVN Uden sVLU NL Doet

Vrijwilligersactie NLDoet

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel organisaties leveren op 9 en 10 maart 2018 een bijdrage om zo extra vrijwilligers actief te krijgen. Doet u ook mee? Het sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig.

Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).

Algemene informatie

zaterdag 10 maart 2018 - 09:00 tot 12:30
Locatie: 
Bergweg
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image